Ο 19χρονος αμυντικός της Λεβερκούζεν μίλησε στην DW για την εμπειρία της Bundesliga και τις φιλοδοξίες του, αποκαλύπτοντας το μεγαλύτερο όνειρό του!

Την πρώτη του, μεγάλη συνέντευξη, από τότε που μετακόμισε στη Γερμανία για χάρη της Μπάγερ Λεβερκούζεν, παραχώρησε ο Παναγιώτης Ρετσος.  Μιλώντας στην Deutsche Welle, o 19χρονος αμυντικός αναφέρθηκε στις εντυπώσεις του από την Bundesliga, στις φιλοδοξίες του, αλλά και στο μεγαλύτερο όνειρό του, που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση ενός τροπαίου με την Εθνική Ελλάδας! 

«Πιστεύω ότι από τη νοοτροπία ξεκινάνε όλα. Οι Έλληνες δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι ως προς την ποιότητα. Απλώς εδώ στη Γερμανία είναι όλα πιο προγραμματισμένα», είπε, αρχικά, κάνοντας μια σύγκριση με το ελληνικό ποδόσφαιρο και πρόσθεσε:  

«Εδώ, παίκτες 17 και 18 ετών συλλέγουν τις πρώτες τους εμπειρίες στο κορυφαίο επίπεδο. Μπορεί να μην είναι »έτοιμοι», αλλά τους θεωρούν έτοιμους να αγωνιστούν, να κάνουν το ξεκίνημά τους.

Αυτό είναι κάτι που δεν γίνεται στην Ελλάδα και τα παιδιά 17-18 ετών θεωρούνται ακόμη ταλέντα, παίζουν στις μικρές ομάδες και ξεκινούν να παίζουν μετά τα 20-21, αλλά πιστεύω ότι τότε είναι λίγο αργά».  Στη συνέχεια, δήλωσε για τα, περίπου, 20 εκατ. ευρώ, που κόστισε στις «ασπιρίνες» η μεταγραφή του από τον Ολυμπιακό: 

«Εντάξει, είναι τρομερό να ακούς ότι μια ομάδα δίνει τόσο πολλά λεφτά, ειδικά όταν έχεις παίξει μόνο έναν χρόνο επαγγελματικά. Αλλά από εκεί και πέρα μου δίνει κίνητρο να παίξω, να αγωνιστώ και προχωρήσω, τόσο στην καριέρα μου όσο και στη ζωή μου.  Θυμάμαι, ήμουν με την Εθνική ομάδα όταν έμαθα για το ενδιαφέρον της Λεβερκούζεν. Μου πήρε τρεις-τέσσερις ώρες για να το σκεφτώ και να αποδεχθώ, τελικά, την πρόταση. Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία και δεν μπορούσα να πω »όχι». Όλα έγιναν πολύ γρήγορα».  Γιατί, όταν έρχεσαι σε μια άλλη χώρα, δεν αναπτύσσεσαι μόνο σαν άνθρωπος μέσω του ποδοσφαίρου, αναπτύσσεσαι και κοινωνικά, γνωρίζεις άλλα πράγματα, μαθαίνεις νέες γλώσσες. Οπότε είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο για μένα και είμαι πολύ χαρούμενος».  Για τα υπέρογκα ποσά που ξοδεύονται για μεταγραφές, τόνισε: «Δεν ξέρω αν είμαι αρμόδιος να το κρίνω αυτό. Πιστεύω, πάντως, ότι πρέπει να υπάρχει ένα όριο, αν σκεφτεί κανείς ότι άνθρωποι πεινάνε και δεν έχουν λεφτά να κάνουν τα απαραίτητα».  Για το τι του λείπει από την Ελλάδα: «Μου λείπουν οι φίλοι μου, μου λείπει η οικογένειά μου και μου λείπει πάρα πολύ και ο καιρός».  Για την Εθνική Ελλάδας και το μεγαλύτερο όνειρό του: «Το να φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο είναι το πιο σπουδαίο πράγμα για έναν ποδοσφαιριστή. Όταν παίζεις για τη χώρα σου, είναι άλλο συναίσθημα, δίνεις ακόμη περισσότερα πράγματα. Μετά από χρόνια ή και στο επόμενο Euro, μακάρι να καταφέρουμε να πάρουμε ένα τρόπαιο. Αυτό είναι το μεγάλο μου όνειρο».  Τέλος, σημείωσε πως, επίσης, θα ήθελε να κατακτήσει μια κορυφαία ατομική διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο: «Στην ουσία, για αυτό παίζεις ποδόσφαιρο. Για να κερδίσεις κάποια πράγματα και να βάζεις μεγάλους στόχους.

Γιατί αν βάζεις μικρούς στόχους ποτέ δεν θα καταφέρεις να ξεπεράσεις τον εαυτό σου.

Πηγή:www.sport-fm.gr