Ούτε γέλια, ούτε δάκρυα προκάλεσε στην Εθνική ομάδα η κλήρωση των ομίλων της προκριματικής φάσης του EURO 2020. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 καλείται ν’ αντιμετωπίσει την Ιταλία, τη Βοσνία, τη Φινλανδία, την Αρμενία και το Λιχτενστάιν, με στόχο μιαν από τις πρώτες δύο θέσεις που οδηγούν στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Μπορεί η εικόνα της «γαλανόλευκης» να ήτανε κακή έως απογοητευτική στα τελευταία παιχνίδια που έδωσε για το UEFA Nations League, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία κι ελπίδα ότι αυτή θα βελτιωθεί τη στιγμή που πρέπει και η ομάδα μας θα είναι έτοιμη το Μάρτιο, όταν θ’ αρχίσουν οι αγώνες.

Σημειωτέον ότι η Φινλανδία ήτανε στον όμιλό μας και στο Nations League, η Βοσνία είναι παλιά μας «γνώριμη», καθώς την είχαμε αντίπαλο δύο φορές στις ισάριθμες τελευταίες προκριματικές φάσεις του Μουντιάλ, ενώ η Ιταλία δεν προκαλεί το φόβο και τον τρόμο όπως άλλοτε, καθώς βρίσκεται σε φάση ανανέωσης μετά το «κάζο» του αποκλεισμού της από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Με τους «ατζούρι», έχουμε να συναντηθούμε σε όμιλο από τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ισπανίας το 1982, όταν όχι μόνο προκρίθηκαν, αλλά το κατέκτησαν κιόλας…