Το Κινεζικό Grand Prix για το 2020, το οποίο είχε προγραμματιστεί για τις 17-19 Απριλίου, αναβλήθηκε ως αποτέλεσμα της νέας έκρηξης του κορονoϊού. Η Juss Sports Group, ζήτησε επισήμως την αναβολή μετά από συνεχείς συζητήσεις με την Ομοσπονδία Αθλητισμού Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (CAMF) και τη Διοίκηση Αθλητισμού της Σαγκάης.

Από κοινού το αίτημα αναβολής

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ανησυχιών για την υγεία και με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας που κηρύσσει τον κορονοϊό ως παγκόσμια έκτακτη κατάσταση για την υγεία, η Formula 1 μαζί με το διοικητικό όργανο της FIA αποφάσισαν από κοινού να δεχτούν το αίτημα αναβολής προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια του ταξιδιωτικού προσωπικού, των οδηγών και των θεατών.

Η Formula 1 και η FIA θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με τις ομάδες, τον υποστηρικτή αγώνων, την CAMF και τις τοπικές αρχές για την παρακολούθηση της κατάστασης καθώς αναπτύσσεται, με όλα τα μέρη να μελετούν τη βιωσιμότητα πιθανών εναλλακτικών ημερομηνιών για το Grand Prix αργότερα κατά το έτος και μετά τη βελτίωση της κατάστασης.

«Όλοι προσβλέπουμε να αγωνιστούμε στην Κίνα το συντομότερο δυνατόν»

«Το Κινέζικο Grand Prix ήταν πάντα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του ημερολογίου της F1 και οι οπαδοί είναι πάντα απίστευτοι. Όλοι προσβλέπουμε να αγωνιστούμε στην Κίνα το συντομότερο δυνατόν και να ευχηθούμε όλοι στη χώρα όσο το δυνατόν καλύτερα κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου», αναφέρει η Formula 1.

Πηγή: Formula 1:Αναβολή του Grand Prix της Κίνας λόγω κορονοϊού