Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς δεν ενοχλήθηκαν από την απόφαση του Κέβιν Ντουράντ να αποχωρήσει, παρ’ ότι ήθελαν να τον κρατήσουν, σύμφωνα με τον GM της ομάδας, Μπομπ Μάιερς.

Το περασμένο καλοκαίρι άλλαξαν πολλά στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και από πρωταθλητές έφθασαν να είναι στον πάτο της βαθμολογίας της Δυτικής περιφέρειας.

Ένας από τους λόγους που συνέβη αυτό ήταν και η φυγή παικτών, όπως ο Κέβιν Ντουράντ. Ο 31χρονος αποχώρησε από το Σαν Φρασίσκο για τους Μπρόυκλιν Νετς.

Οι «πολεμιστές» προσπάθησαν να ανανεώσουν το συμβόλαιο του σμολ φόργουορντ, παρ’ όλα αυτά δεν είχαν πρόβλημα με την απόφασή του, όπως ανέφερε ο GM του συλλόγου, ο Μπομπ Μάιερς, ο οποίος τόνισε ότι είχε μόνο θετικά συναισθήματα για εκείνον.

«Ο τύπος ήρθε στην ομάδα μας, ήταν MVP των τελικών δύο φορές, πήραμε δύο πρωταθλήματα σε τρεις τελικούς. Τι θες να συμβεί; Τι περιμένετε από έναν άνθρωπο; Ποιο είναι το πρόβλημα με αυτό; Όλοι είναι τόσο γρήγοροι για να δουν τι είναι λάθος σε μια ομάδα και ήμουν τόσο επικεντρωμένος σε αυτό που ήταν σωστό με όλα αυτά τα πράγματα, ακόμη και αν χάσω. Ακόμα και στην προσπάθεια που κάνετε για να κερδίσετε ή να χάσετε, υπάρχουν υπέροχες εμπειρίες εκεί. Μου άρεσε ο τύπος. Πολλοί άνθρωποι θα έλεγαν ότι δεν έπρεπε να φύγει ή δεν θα έπρεπε να το έχει κάνει. Απλώς και μόνο επειδή δεν καταλαβαίνετε, δεν σημαίνει ότι είναι μπερδεμένος. Επιτρέπεται στους παίκτες να κάνουν ότι θέλουν, είτε είναι αυτός είτε οποιοσδήποτε άλλος. Στα επαγγελματικά αθλήματα, υπογράφετε συμβόλαια και όταν είστε ελεύθεροι μπορείτε να κάνετε ό, τι θέλετε. Δεν μπορείτε να επικρίνετε έναν άντρα για αυτό» δήλωσε ο Μπομπ Μέιερς στο «ESPN».