Ο Αντόνιο Κόντε μίλησε για αυτούς που τον απέτρεπαν από το να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ίντερ, ωστόσο ο ίδιος είχε αντίθετη άποψη.

Ο Ιταλός προπονητής, μάλιστα, δείχνει έτοιμος να οδηγήσει φέτος τους «νερατζούρι» στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Ο παίκτης Κόντε κατέκτησε τα πάντα, ο προπονητής Κόντε άρχισε το μηδέν. Όποιος έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες πιστεύει ότι μπορεί να γίνει προπονητής, αλλά είναι τελείως διαφορετικό. Είχα μια πορεία που με βοήθησε να έρθω στον πλανήτη Ίντερ πολύ πιο προετοιμασμένος. Η εμπειρία μου στη Γιουβέντους ήταν σημαντική, αλλά ήρθα με τις αποσκευές έτοιμες από πριν. Με είχαν συμβουλέψει να μην αναλάβω την Ίντερ. Μου αρέσουν οι προκλήσεις όμως και η Ίντερ είναι η δυσκολότερη της καριέρας μου» είπε ο Κόντε σε συνέντευξη που έδωσε στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera».

«Είναι δύσκολο να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης. Αν για 10 χρόνια δεν νικάς, υποσυνείδητα συνηθίζεις αυτή την κατάσταση. Ψάχνεις άλλοθι ή κατηγορείς κάποιον άλλο, δεν βλέπεις τα δικά σου μειονεκτήματα. Είναι πολύ σημαντικό, σε μια τέτοια κατάσταση, να δουλέψεις σε όλους τους τομείς. Όχι μόνο με τους παίκτες. Έτσι αυξάνεις την πίεση και σπας αρχ@@@α.

Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στη νοοτροπία του νικητή και αυτού που δεν νικάει. Προπονητές καλοί υπάρχουν πολλοί. Ο Σπαλέτι, για παράδειγμα. Είναι πολύ καλός, δημιουργεί ποδόσφαιρο. Το πρόβλημα είναι να καταφέρεις να σπάσεις κάποιες ισορροπίες για να οδηγήσεις τη βάρκα εκεί που σου ζήτησαν να την πας. Αν και κάποιος μπορεί να μετανιώσει που σε έχει επιλέξει» ανέφερε επίσης ο προπονητής της Ίντερ.