Μετά την απόφαση της Ευρωλίγκα με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για αναστολή της ποινής του (12μηνος αποκλεισμός από όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης) υπήρξε άμεσα αντίδραση από τον Παναθηναϊκό. Προχωρούν για δημοψήφισμα οι πράσινοι, όπως είχε εξαγγείλει ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods ενημερώνει τους φιλάθλους της ότι ο Εφέτης της Euroleague απέρριψε το αίτημα για αναστολή της ποινής που είχε επιβληθεί στον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Είναι προφανές πως δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος, πριν την αναμέτρηση της Πέμπτης (8/2) με την Μπασκόνια, με το ερώτημα που έχει θέσει ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Γι’ αυτό και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods ξεκινά άμεσα τις ενέργειες ώστε ο κόσμος του Παναθηναϊκού, αφού ενημερωθεί για όλες τις λεπτομέρειες, να αποφασίσει για το μέλλον της ομάδας στη διοργάνωση, μέσω δημοψηφίσματος, το οποίο θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι άμεσα εφαρμόσιμο«.