Νέος «πόλεμος» έχει ξεκινήσει στη Superleague με τον ΠΑΟΚ να κάνει λόγο για «συμμαχία» της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και την Ένωση να απαντάει με ατάκα για «καραμπινάτη παρανομία» στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε στον ΣΠΟΡ FM για τις εξελίξεις στην ηγεσία του ελληνικού ποδοσφαίρου και εξέφρασε την άποψη ότι Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν προχωρήσει σε άτυπη συμφωνία, γεγονός που έφερε άμεσα απάντηση από την πλευρά της Ένωσης, με τον ομόλογό του στους «κιτρινόμαυρους», Ανδρέα Δημάτο να χαρακτηρίζει «παραμύθι» τα λεγόμενά του.

Η συνέντευξη του Κυριάκου

Για τη νέα δικογραφία που αναφέρεται σε στημένους αγώνες στη Football League και στο Κύπελλο Ελλάδας: «Όλη η κοινωνία του ελληνικού ποδοσφαίρου κάνει ότι δεν καταλαβαίνει κάποια πράγματα, κυρίως στις μικρότερες κατηγορίες. Όταν αποκτάς συνήθεια με τις απάτες και το παραποδόσφαιρο, είναι δύσκολο να το καταπολεμήσεις. Αν δεν μπουν βάσεις, δεν είναι θέμα μιας διοίκησης ή ενός προσώπου να πολεμήσει ένα πρόβλημα που είναι παγκόσμιο και όχι μόνο δικό μας.

Τα εργαλεία υπάρχουν, η θέληση δεν ξέρω. Χρειάζεται μια αρχή που όλοι φοβούνται να την κάνουν. Χρειάζεται γενναιότητα στις αποφάσεις. Αν θες να βρεις μια άκρη, μπορείς να ξετυλίξεις ακόμα και οργανωμένα κυκλώματα. Πρέπει να επικαιροποιείς συνεχώς τη διάθεση και τα εργαλεία σου».

Για το αν θα έρθει σε ρήξη στη Βουλή για να καταπολεμηθούν τέτοια φαινόμενα: «Έχω δώσει έναν διαρκή αγώνα εκπροσωπώντας μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ εναντίον τέτοιων φαινομένων. Το νταμπλ άλλοι το πήραν, οι παίκτες και οι προπονητές, εμείς προσπαθούσαμε να καθαρίσουμε τον χώρο γύρω από το γήπεδο. Όταν χρειάστηκε, χτυπήσαμε το χέρι, όταν χρειάστηκε, ενώσαμε δυνάμεις».

Για το αν χρειάζεται δύναμη και κάτω από το τραπέζι όποιος θέλει να γίνει εξουσία στο ποδόσφαιρο: «Όλοι αυτοί οι περιορισμοί πρέπει να μπαίνουν από τη νομοθεσία. Σαν λαός λατρεύουμε τη νίκη και όχι το παιχνίδι. Σε αυτό μας εκπαίδευσε μια 20ετία σκληρής παράγκας, να αγαπάμε μόνο τους τίτλους και τη νίκη. Στον ΠΑΟΚ δεν είμαστε έτσι.

Η πολιτική ορίζει τα πάντα. Οικονομικά συμφέροντα υπάρχουν σε όλες τις χώρες και αρκετές κατάφεραν να βάλουν τον ανταγωνισμό σε πλαίσια. Είμαστε σε καλό δρόμο να το καταφέρουμε κι εμείς στην Ελλάδα, γιατί πλέον δεν υπάρχει ο νόμος του ενός».

Για τη συμμαχία ΠΑΟΚ-ΑΕΚ-Παναθηναϊκού ώστε να ανατραπεί το σκηνικό στην ΕΠΟ:

«Υπήρχε μια συμφωνία αρχών και όχι συμμαχία. Αρχή και των τριών ήταν να καταπολεμήσουν ένα σύστημα, μια παράγκα και θεώρησαν ότι ενώνοντας τις δυνάμεις τους μπορούσαν να καταπολεμήσουν αυτό το τέρας. Το κατάφεραν και από ‘κει και πέρα ο καθένας κοιτάζει την ομάδα του και τα συμφέροντά του».

Για τη δήλωση Γκαγκάτση περί συμμαχίας ΑΕΚ-Ολυμπιακού: «Υπάρχει μια συμμαχία όντως φανερή και αυτό φάνηκε από πρωτοσέλιδα που υπήρξαν σε φίλα προσκείμενες εφημερίδες τους για τον Περέιρα. Μιλάμε για μια αυτό-ρουφιανιά. Αυτοί είναι οι συσχετισμοί και φάνηκαν, γι’ αυτό απέσυραν έπειτα και αυτά τα πρωτοσέλιδα. Συμμαχία δεν σημαίνει ότι κάτι είναι παράνομο. Αυτό που είπε ο κ. Γκαγκάτσης είναι υπαρκτό, αλλά όλες οι συμμαχίες είναι ρευστές και αυτό φάνηκε. Είναι μια συγκυριακή συμμαχία που εύκολα θα διαλυθεί».

Πηγή: Superleague: «Πόλεμος» ΑΕΚ – ΠΑΟΚ για τις… συμμαχίες!