Με επιστολή της προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η ΔΟΕ, μέσω του διευθυντή Ολυμπιακής Αλληλεγγύης, Τζέιμς ΜακΛόιντ, εξέφρασε τη διαφωνία της σχετικά με την ισχύ του ορίου θητειών στις αθλητικές ομοσπονδίες.
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επανέλαβε για ακόμα μια φορά πως είναι αντίθετη στην αναδρομική ισχύ του ορίου θητειών στις αθλητικές ομοσπονδίες, διάταξη που έχει γίνει νόμος του κράτους από τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς ψηφίστηκε στη Βουλή.

Ο διευθυντής Ολυμπιακής Αλληλεγγύης και σχέσεων με τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές. Τζέιμς ΜακΛίοντ. αναφέρει ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να επιβάλλει συγκεκριμένες ρυθμίσεις στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τις εθνικές ομοσπονδίες, εφόσον αυτές συγκρούονται, στην πρώτη περίπτωση με την Ολυμπιακή Χάρτα και στη δεύτερη με τα καταστατικά των διεθνών ομοσπονδιών. Αποδέχεται παραταύτα, ότι η αθλητική νομοθεσία μπορεί να θέτει “ λογικές προϋποθέσεις” προκειμένου οι αθλητικοί οργανισμοί να δικαιούνται κρατική επιχορήγηση.

Στην επιστολή, ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ ζητά από τον κ. Αυγενάκη να σεβαστεί την «υπεύθυνη αυτονομία» της αθλητικής οικογένειας, χωρίς να υπάρχει -αντίθετα με τη σχετική φημολογία- καμία αναφορά σε πιθανές κυρώσεις από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή προς την Ελλάδα.