Ο Ραφαέλ Ναδάλ πήρε θέση για το περίφημο περιστατικό του US Open ανάμεσα σε Τζόκοβιτς και επόπτρια που τελικώς οδήγησε στον οριστικό του αποκλεισμό από το τουρνουά, τονίζοντας πως ο Σέρβος στάθηκε άτυχος.

Ο Ισπανός τενίστας έκανε δηλώσεις στο πλαίσιο του τουρνουά Masters της Ρώμης που ξεκινάει την προσεχή Τρίτη και υπερασπίστηκε τον μεγάλο αντίπαλό του, θεωρώντας πως η κίνησή του να χτυπήσει με τη μπάλα την επόπτρια ήταν ακούσια.

«Ο Τζόκοβιτς ήταν άτυχος. Λυπάμαι για αυτό, διότι είχε μια καλή ευκαιρία να κερδίσει το τουρνουά. Δεν έπρεπε να γίνουν έτσι τα πράγματα, αλλά κάποιες φορές συμβαίνουν και τέτοια. Στο γήπεδο πρέπει να έχεις τον έλεγχο για να αποφύγεις τα ευτράπελα. Είναι σίγουρο ότι δεν ήθελε να χτυπήσει κανέναν» δήλωσε ο κάτοχος 18 Grand Slam.

Όσον αφορά τη δική του απόφαση να μην αγωνιστεί στο Αμερικανικό Grand Slam, ο 34χρονος υπεραμύνθηκε της επιλογής του. «Δεν μετανιώνω που δεν έπαιξα στο Αμερικανικό Open. Όταν παίρνεις μια απόφαση, προχωράς με αυτήν και την υπερασπίζεσαι. Έκανα αυτό που θεωρούσα ότι ήταν το καλύτερο για μένα αλλά και για την οικογένειά μου» είπε ο Ναδάλ.