Το εγκώμιο του Πέτρου Μάνταλου, αλλά και όσων ποδοσφαιριστών έδειξαν αυταπάρνηση το τελευταίο διάστημα έπλεξε ο Μανόλο Χιμένεθ στις δηλώσεις του μετά το ματς, και ζήτησε ξανά από τον κόσμο να καταλάβει τα προβλήματα που έχει ξεπεράσει η ΑΕΚ για να φτάσει ως εδώ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός:

«Πιστεύω ότι κάναμε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο. Ένα πέναλτι, που υπάρχουν αμφιβολίες και αν είναι, σε μια ατυχή στιγμή, θα μπορούσαμε να μας κοστίσει τη νίκη, αλλά εκείνο που ζήτησα από τους ποδοσφαιριστές μου στο ημίχρονο ήταν να παίξουν με πάθος και το έκαναν».

Νιώθει ανακούφιση για νίκη σε ντέρμπι μετά από δέκα μήνες;

«Δέχομαι την κριτική όταν υπάρχουν αρνητικά αποτελέσματα, αλλά παρακαλώ πολύ να μην ξεχνάμε τα προβλήματα που έχει αυτή η ομάδα. Από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Μάιο, η ομάδα αντέχει ουσιαστικά με 14 ποδοσφαιριστές. Σήμερα, μέσα στον αγωνιστικό χώρο από τους 14 παίκτες, ο Μάνταλος, ο Τσιγκρίνσκι και ο Κρίστισιτς είχαν κι εκείνοι πρόβλημα. Τα παιχνίδια δεν τα κερδίζεις μόνο επειδή έχεις ιστορία και η ΑΕΚ έχει ιστορία.

Μας έλειψε ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής όπως ο Λιβάγια, ο Βασιλαντωνόπουλος μπορούσε και δεν μπορούσε να συμμετέχει, αλλά θέλω να εξάρω την παρουσία αυτών των ποδοσφαιριστών που άντεξαν. Κυρίως τους Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Κρίστισιτς, Μάνταλος. Αν δεν είχαν καρδιά, σήμερα δε θα είχαν παίξει. Ο Πέτρος με κέρδισε σήμερα. Ζήτησε να παίξει, παρότι ήξερε ότι δεν μπορούσε και σήμερα άξιζε να είναι ο αρχηγός της ΑΕΚ».

Σχετικά με το τακτικό κομμάτι του αγώνα και το ξέσπασμα της ΑΕΚ στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ισπανός τεχνικός είπε:

«Χάσαμε κάποια παιχνίδια κυρίως επειδή δεν μπαίναμε καλά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Σήμερα αυτό που κάναμε ήταν να αλλάξουμε τα δεδομένα. Είχαμε παιχνίδι υπομονής στο πρώτο ημίχρονο και χτυπήσαμε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Ελπίζω σύντομα να μπορούμε να μπούμε και να πιέσουμε για 90 λεπτά όπως κάναμε κάποτε, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε».

Είναι σήμερα το πρώτο βράδυ που θα κοιμηθεί ήσυχος;

«Κοιμάμαι ήρεμος γιατί τα δίνω όλα. Αλλά αυτό που δεν ξέρω πώς μπορώ να το εξηγήσω για να το καταλάβουν όσοι ζητούν περισσότερα, είναι ότι οι παίκτες τα δίνουν όλα. Δεν κάνουμε προπόνηση. Δουλεύω περισσότερο με το ιατρικό τιμ παρά με τους ποδοσφαιριστές».