Μία ξεχωριστή συνέντευξη έδωσε απαντώντας στις ερωτήσεις φιλάθλων μέσω της Super League ο Σωτήρης Νίνης.

O μεσοεπιθετικός του Βόλου, Σωτήρης Νίνης, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια, στην ευκαιρία που του έδωσε η ομάδα της Μαγνησίας, στους στόχους του Βόλου για τη φετινή σεζόν, αλλά και στο αγαπημένο του γκολ που δεν ξεχνάει ποτέ.

Αναλυτικά:

Αλέξης Καλαμάρας

Έχοντας παίξει σε υψηλό επίπεδο και έχοντας περάσει και μια δύσκολη ποδοσφαιρική περίοδο, βρίσκεσαι πλέον στο Βόλο αποδεικνύοντας πως έχεις επιστρέψει ποδοσφαιρικά για τα καλά. Αυτή τη στιγμή ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος που έχεις θέσει για το μέλλον σου εντός ή εκτός συνόρων;  Ευχαριστώ πολύ και να είσαι υγιής και παραγωγικός.

«Θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να είμαι υγιής. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Από κει και πέρα οι προσωπικοί μου στόχοι συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας. Να έχουμε καλή πορεία σε πρωτάθλημα και κύπελλο και να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα».

Ρόγκερς Ελέζι

Ποιος είναι ο καλύτερος σου φίλος στην ομάδα και ποιος το μεγαλύτερο πειραχτήρι στην ομάδα;

«Θα έλεγα ότι εγώ είμαι το μεγαλύτερο πειραχτήρι στα αποδυτήρια. Οσο για τον καλύτερό μου φίλο δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος. Εχω πολύ καλές σχέσεις με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές αλλά και με τους ισπανόφωνους αφού μπορώ πολύ εύκολα να συνεννοηθώ».

Χρήστος Μπελέρης

Αν γύρναγες τον χρόνο πίσω θα άλλαζες κάτι στην καριέρα σου και αν ναι τι θα ήταν αυτό;

«Όταν παίρνεις μία απόφαση δεν μπορείς να γνωρίζεις από πριν το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Υπό αυτή την έννοια δεν μετανιώνω για τις αποφάσεις μου. Εκ των υστέρων όμως, σίγουρα θα είχα αλλάξει 1-2 αποφάσεις που πήρα στη ζωή μου σε ό,τι αφορά τον επαγγελματικό τομέα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, είμαι της άποψης ότι οι αποφάσεις που παίρνουμε στη ζωή μας, είναι αυτές που διαμορφώνουν το χαρακτήρα μας».

Βίκτωρ Κουκουβίνος

Πως σου φαίνεται η πόλη του Βόλου;

«Είναι μία πανέμορφη πόλη, η οποία συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Η ζωή στον Βόλο είναι ήρεμη και σου επιτρέπει να αφοσιωθείς στο ποδόσφαιρο».

Βασίλης Παπακρίβος

Πιστεύεις μπορούμε να εκπληρώσουμε τον στόχο των Play off φέτος;

«Θεωρώ ότι έχουμε μία πολύ καλή ομάδα που παίζει καλό και ελκυστικό ποδόσφαιρο και σίγουρα έχει τις δυνατότητες να πει στα play off. Όμως για να πετύχουμε το στόχο αυτό, θα πρέπει να αποκτήσουμε διάρκεια στις καλές εμφανίσεις και στις νίκες».

Ευάγγελος Νιώρας

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας του Βόλου για τη φετινή χρονιά;

«Να μπούμε στην εξάδα και να φτάσουμε ψηλά και στο κύπελλο Ελλάδος. Αυτούς τους στόχους θέσαμε από την αρχή της χρονιάς και δεν έχουν αλλάξει».

Γιώργος Καραπατής

Ποιο είναι ένα ενδεικτικό πλάνο διατροφής, για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή, όπως εσύ;

«Δεν υπάρχει ενδεικτικό πλάνο διατροφής, διότι αυτό διαμορφώνεται στον κάθε ποδοσφαιριστή διαφορετικά. Προσωπικά, έχω αλλάξει αρκετές φορές τη διατροφή μου. Σε κάθε περίπτωση η σωστή διατροφή σε έναν ποδοσφαιριστή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς σε βοηθάει πολύ ώστε να ανεβάσεις το αγωνιστικό σου επίπεδο».

Aaron Falak (Αργεντινή)

Ποιο ήταν το είδωλό σου όταν ήσουν μικρός;

«Δεν είχα κάποιον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή ως είδωλο. Επειδή όμως μου αρέσει περισσότερο το βραζιλιάνικο στυλ ποδοσφαίρου, θα έλεγα ότι μικρός μου άρεσε πολύ ο Ροναλντίνιο».

Θεοχάρης Μπανίτσκας

Προτιμάς να παίξεις με τον Βόλο σε τελικό κυπέλου Ελλάδος ή να εξασφαλίσεις ευρωπαϊκό εισιτήριο για του χρόνου;

«Θα έλεγα ότι ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω πρωταθλήματος έχει μεγαλύτερη αξία, διότι ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέσα από τη διάρκεια. Όμως είτε μέσω πρωταθλήματος, είτε μέσω κυπέλλου είναι εξίσου σημαντικός».

Leonardo Pascoal de Carvalho (Βραζιλία)

Πως αισθάνεσαι που δεν αγωνιζόσουν για καιρό και ξεκινάς από την αρχή στο Βόλο, έναν ανερχόμενο σύλλογο;

«Δεν είναι καθόλου εύκολο να επιστρέφεις μετά από μακρά απουσία από την ενεργό δράση. Και για να το πετύχεις αυτό δεν αρκεί η εκγύμναση του σώματος. Το σημαντικότερο είναι να δουλέψεις το μυαλό σου. Πρέπει πρώτα να πιστέψεις εσύ στον εαυτό σου και μετά οι άλλοι. Γι αυτό και θεωρώ ότι η επιστροφή μου σε υψηλό επίπεδο αποτελεί τεράστια επιτυχία για τον ίδιο μου τον εαυτό.

Γιατί το πίστεψα και τα κατάφερα».

Δημήτριος Παπαγεωργίου

Πως αξιολογείς την ομάδα του Βόλου από πλευράς οργάνωσης του ποδοσφαιρικού τμήματος, ο σύλλογος παρέχει τις ανέσεις στους ποδοσφαιριστές ώστε να εργάζονται απερίσπαστοι και τι πιστεύεις πως λείπει, αν λείπει από την ομάδα ώστε να μπορεί να διεκδικήσει φέτος την έξοδό της στην Ευρώπη; Το βλέπεις εφικτό για το τέλος του πρωταθλήματος; Και τέλος είσαι ικανοποιημένος από την επιλογή σου να ενταχθείς στο δυναμικό του Βόλου;

«Εχω πει και στο παρελθόν ότι είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι και αγωνίζομαι στον Βόλο. Από κει και πέρα, ο Βόλος είναι μία καινούργια ομάδα, η οποία κάθε μέρα που περνάει οργανώνεται όλο και περισσότερο. Οι άνθρωποι της ομάδας είναι κοντά μας και θεωρώ ότι σε αυτόν τον τομέα είμαστε σε εξαιρετικό επίπεδο».

Λία Τορνάρη

Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο τι θα ήταν αυτό;

«Μόνο ένα; Ειλικρινά, θα άλλαζα πολλά ξεκινώντας από τις βάσεις. Τις συνθήκες, τα γήπεδα, την οργάνωση. Να το δούμε όλοι μας πιο επαγγελματικά.

Και φυσικά να βλέπουμε περισσότερους Ελληνες ποδοσφαιριστές στις ομάδες. Αυτό θα ήταν ένα πολύ καλό βήμα για αρχή. Και για το Ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και για την Εθνική ομάδα»

Παναγιώτης Γαλάνης

Ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στο κόσμο αυτή τη στιγμή κατά τη γνώμη σου και ποιος ποδοσφαιριστής αρέσει σε σένα;

«Αυτή την περίοδο στα δικά μου μάτια, έχω πολύ ψηλά 2-3 ποδοσφαιριστές. Και αναφέρομαι στον Σαλάχ στον Νειμάρ και στον Μ’παπέ, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μέσα στο παιχνίδι με μία τους ενέργεια μπορούν να αλλάξουν το ροή όλου του αγώνα».

Στέλιος Γαλάνης

Θα ήθελες να κάνεις οικογένεια;

«Ναι εννοείται».

Μάνος Φαμέλης

Ποιο γκολ ξεχωρίζεις από αυτά που έχεις πετύχει στη καριέρα σου;

«Κάθε γκολ που πετυχαίνεις είναι σημαντικό. Απλά κάποια είναι λίγο περισσότερο σημαντικά. Αυτό πάντως που ξεχωρίζω και δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω, είναι με την Εθνική ομάδα στο Ισραήλ. Είναι ένα ιστορικό γκολ, μια και μας έφερε πιο κοντά στα τελικά του Euro του 2012».

ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ ΕΝΑ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΤΗΡΗ ΝΙΝΗ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ, ΤΥΧΕΡΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ Ο κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.